Press

Odbor za komunikacije DPFBIH nadležan je za planiranje, usmjeravanje, i provedbu strategija informisanja i odnosa s javnošću. Krajnji cilj je pravovremeno i kvalitetno obavještavanje javnosti o djelatnostima te očuvanje reputacije DPFBIH u javnosti.

Svi medijski upiti trebaju biti upućeni prema Odboru za komunikacije radnim danima u toku radnog vremena. Medijski upiti trebaju sadržavati precizno formulisana pitanja te osnovne kontakt podatke novinara koji dostavlja upit. Nakon što Odbor za komunikacije zaprimi upit isti će biti obrađen u najkraćem vremenskom roku. Slanje upita za medijsko obraćanje ne garantira medijsko obraćanje.

Odbor za komunikacije DPFBIH čine:

  • Haris E. Bilalović
  • Elma Pašić
  • Elma Kadrić
  • Lejla Softić
  • Amila Torlaković
VIII sarajevski dani psihologije

VIII sarajevski dani psihologije

Poštovane koleginice i kolege, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu će od 21. do 22. 6. 2024. godine biti domaćin naučno-stručnog skupa VIII sarajevski dani psihologije. Organizatori skupa su...

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Potaknuti nemilim događajem koji se desio 14.6. u osnovnoj školi u Lukavcu, članovi Društvo Psihologa FBiH kao i uposlenici Doma zdravlja Lukavac (Centar za mentalno zdravlje) i Klinike za...

Kontaktirajte nas


Informacije

Drugi o nama

“Projekat se završava, ali moramo nastaviti sa ohrabrivanjem porodice”

O projektu, koje provodi Društvo Psihologa FBiH u partnerstvu sa UNICEF Bosna i Hercegovina, Federalnim ministarstvom za rad i socijalnu poltiku a uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina, za Tuzlanski.ba je govorio prof. dr. Elvis Vardo, koordinator na projektu ispred Društva Psihologa FBiH. 

Drugi o nama

“Očuvanje dobrobiti čovjeka: Zakon o djelatnosti psihologa FBiH neophodan za struku” – Akta.ba

Društvo psihologa FBiH trenutno intenzivno radi na tome da bude donesen Zakon o psihološkoj djelatnosti FBiH. Usvajanjem ovog Zakona konačno će se zakonski regulisati rad psihologa te će biti omogućena stručna kontrola njihovog rada. O ovoj temi za Akta.ba su govorili doc. dr. Mitra Mirković Hajdukov, klinički psiholog na UKC Tuzla, prof. dr. Dženana Husremović, potpredsjednica Društva psihologa u FBiH i dr. Remzija Šetić, psiholog.

Drugi o nama

DOBRO JUTRO TK:
prof. dr. Elvis Vardo, koordinator projekta – Društvo psihologa u FBiH

Drugi o nama

Gradonačelnik primio organizatore Sedmog kongresa psihologa Bosne i Hercegovine

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se u srijedu, 13.4.2022. godine sa predstavnicima Društva psihologa u Federaciji BiH i organizatorima Sedmog kongresa psihologa Bosne i Hercegovine, dr.sc. Mitrom Mirković-Hajdukov, predsjednicom Društva psihologa u FBiH i dr.sc. Elvisom Vardo, predsjednikom tuzlanske podružnice Društva psihologa u FBiH.