Novosti

Uspješno održan VIII Kongres Psihologa BiH: Unapređenje Znanja i Razmjena Iskustava

Apr 23, 2024 | Novosti, Press

U Banja Luci je od 18-20 aprila 2024. godine u organizaciji Društva psihologa Republike Srpske i Društva psihologa u FBIH održan VIII Kongres psihologa BiH sa međunarodnim učešćem u kojem su aktivno učešće uzeli psiholozi iz naše zemlje, kolege iz regije, predstavnici Društva psihologa Republike Srbije, Društva psihologa Republike Hrvatske, Društva psihologa Crne Gore ali i psiholozi prekookeanskih zemalja SAD i Australije. Ovaj značajni događaj je bio prilika da se stručnjaci iz svih oblasti psihologije sretnu, druže, razmjenjuju iskustva i najnovija saznanja ali i da prodiskutuju o planovima, unapređenju prakse, problemima i izazovima sa kojima se struka suočava. U programskom dijelu Kongresa, učesnicima je ponuđeno bogatstvo naučnog i stručnog sadržaja u vidu plenarnih predavanja, usmenih saopštenja, poster prezentacija, okruglih stolova, profesionalnih simpozija, interaktivnih radionica, dinamičnih sesija razmjene iskustava i promocija knjiga.

Ovaj značajan skup eminentnih stručnjaka psihološke struke je predstavljao važan korak ka jačanju regionalne saradnje, ukazao na važnost kontinuiranog profesionalnog usavršavanja i saradnje među stručnjacima u oblasti psihologije, važnost očuvanja kontinuiteta psihologije kao struke u našoj regiji ali i identifikaciji zajedničkih izazova te utemeljenju osnova za dalju saradnju i razvoj psihološke prakse u regionu.

Veliko hvala našim susjedima Hrvatskom psihološkom društvu, Društvu psihologa Srbije i Društvu psihologa Crne Gore na aktivnom učešću, podršci i dobroj volji da nama psiholozima iz BiH i ubuduće budu oslonac i vjetar u leđa u nastojanjima da našu struku zakonski uredimo i time se priključimo Evropskoj psihološkoj asocijaciji.

Sljedeći kongres psihologa BiH bit će održan 2026. godine u Bihaću a 2027. godine u Beogradu će biti održan Evropski kongres psihologa.